Copyright © Semiramis Kozmetika  I Minden jog fenntartva

K
Tel: 06 20/452-85-97

McKenzie Terápia, Manuálterápia

A McKenzie terápia a világ egyik legismertebb gerinc vizsgálati- és kezelési módszere, ami egyénre szabottan gyors eredményt, fájdalom és gyógyszermentes kezelést biztosít a betegek számára. A terápia gerincsérv (Discus Hernia), porckorongon lévő kitüremkedések (Protrusio), derék, hát, nyak fájdalom, végtagba sugárzó panaszok (pl. zsibbadás, bizsergés, nyilalló fájdalom) kezelésére, gyógyítására alkalmas mozgás program. Eredményeképpen akár a gerinc műtéti kezelése is megelőzhető, csökkenti vagy megszűnteti a kitüremkedést, sérvet, megszűnnek a kisugárzó panaszok. A kezelés mindig egyénre szabottan történik egy alapos kivizsgálást követően, ami alapján a terapeuta meghatározza, hogy a páciensnek milyen gyakorlatra van szüksége ahhoz, hogy panaszai megszűnjenek.

Ősi gyógymódok: A Köpölyözés

A köpölyözés alapelveit Mezopotámiában már 3000 évvel ezelőtt leírták. Az ősi Kínában a Csin dinasztia idején (i.sz.281-361) egy alkimista levágott tehénszarv felmelegítésével végezte a kezeléseket. A Tang dinasztia idején (i.sz. 952) Wand Tao írt könyvet „A határőr szükségletei” címmel, melyből megtudhatjuk, hogy a köpölyözést a tüdő megbetegedése, kelések kifakasztása, illetve reumatikus megbetegedések esetén alkalmazták. Ekkor a köpölyöző edények bambuszból, cserépből vagy vasból készültek. Ezt a módszert Dél-Amerikában és az indiai kultúrkörökben is alkalmazták. A tibeti kolostorokban rizspapírra gyógyító mantrákat írtak, ezt meggyújtották, majd az égő papírost egy rézből készült köpölyözőbe dobták, melyet a keletkező vákuum segítségével rögzítettek a fájó testrészre.

A köpölyözés gyógyító hatását a keletkezett vákuum által fejti ki. Aktiválhatjuk vele a test bizonyos akupunktúrás pontjait, illetve mechanikus ingerléssel vérbőséget idézhetünk elő a hajszálerek kitágulása révén. A helyi vérbőségre a szervezet úgy reagál, mintha valahol vérveszteség lenne, tehát új vért kezd termelni, s ezzel helyreállítja a vér Ph-egyensúlyát. A köpölyözés területén alkalmanként vérömleny is keletkezhet, ami lila foltként jelentkezik a bőrön, de semmilyen gondot nem okoz, és pár nap múlva felszívódik. A köpölyözés 6-8 nap múlva megismételhető.

A hagyományos kínai orvoslás szerint a köpölyözés során szabaddá tesszük az energiapályákat, elvezetjük a mérges energiákat, a salakanyagot, a rossz szelet és a nedvességet, ezzel megteremtjük a Yin-Yang egyensúlyt.

A bambuszból készült köpölyt Kínában felforrósított gyógynövényes vízben áztatják, majd felhelyezik a kezelendő területre, ahol a hatóanyag a bőrön keresztül felszívódik. A vérbő sejtek – a vákuum ellenére – alkalmasak a hatóanyagok eredményes felvételére.

A kínaiak szerint minden bögre, kerámia alkalmas a köpölyözésre. Otthoni használatával betegségeket lehet megelőzni, s fenntartani az egészség állapotát. A kerámia köpöly hátránya, hogy nem látjuk a szívás erejét.

Napjainkban a köpölyözést harang alakú üvegekkel végezzük. Az üveg belsejében vákuumot hozunk létre ún. szívóharanggal, vagy forró levegővel, melynek hatására a köpöly erőteljesen a bőrfelületre tapad, és enyhén megemeli a szövetrétegeket is. Legtöbbször a háton alkalmazzuk, amikor a hólyag-meridiánon található akupunktúrás pontokra helyezzük a köpölyt, mintegy 10–15 percre. Ezen a 12 háti ún. Shu-ponton keresztül az összes belső szervre gyógyító hatást tudunk kifejteni.

Kiropraktika – lágy csontkovácsolás

A mozgásszervi megbetegedések korunk népbetegségének számítanak. A kiropraktika, vagy izometrikus kimozgatás egy olyan természetes terápias gyógymód, amely nem a tünetekkel, hanem az okok kezelésével foglalkozik. Ideológiája, hogy a megfelelően működő gerincoszlop ill. az egészséges életmód biztosítja testünk folyamatos egészségét és ellenálló képességét.

Az alábbi tüneteknél alkalmazható:
– gerincferdülés
– gerincmeszesedés
– gerincsérv megelőzése
– nyaki fájdalmak, nyaki dúc
– hátfájdalmak
– derékfájdalom, lumbágó
– porckorong problémák
– alsó és felső végtagok fájdalma ill. zsibbadása
– váll-, és csípő fájdalmak
– isiász
– légzési nehézségek
– féjfájás, migrén, szédülés, fülzúgás
– szívritmus zavar
– szülés utáni medence és gerincproblémák korigálására
– izületi és izomfájdalmak kezelésére

Testmasszázs

20 perces hát: 2.500.-

30 perces hát - nyak - váll: 3.000.-

45 perces hát-nyak-váll–kar: 4.000.-

60 perces teljes test: 6.000.-

75 perces teljes test: 7.500.-

90 perces teljes test fej-arc: 7.000.-

Köpölyözés: 3.000.-

60 p Masszázs + Köpöly: 8.000.-

75 p Masszázs + Köpöly: 9.000.-

90 p Kombinált Kezelés: 12.000.-

Manuálterápia: 15.000.-

Bejelentkezés:
Király András
Masszőr, lágy csontkovács, köpölyöző terapeuta
+36 30 742 0283
Várjuk szeretettel!